Vannpolering og glassblåsing

Vannpolering og glassblåsing

Publisert av Vidar Ingebretsen den 22.10.18.

Demonstrasjon av forskjellige blåse og rense teknikker hos Gabrielsen og Olsen AS. Dette er et velrenomert blikkenslagerfirma som også har startet Aquanife som bla tilbyr vannpolering og forskjellige former for sand og glassblåsing.

Jeg har hatt gleden av å få en demonstrasjon hos dem med hva de kan tilby av tjenester og hva de selger av utstyr.

Vannpolering er noe forholdsvis nytt på markedet. Det er en kjemisk fri rensing av deler uten bruk av kjemikalier. Delen puttes inn i et kabinet som minne mye om et sandblåsingskabinett men i stedet for å blåse med sand eller glass, benyttes det vann med ørsmå glasskuler. Dette fører til at det blir helt rent samtidig som overfalten blir polert og helt glatt. Vannpolering er meget egnet til alle slag av lettmetall som topper, toppdeksler, innsug forgassere med mer. Dette blir som nytt når du er ferdig. Fordelen med å vannpolere for eksempel et toppdeksel i stedet for å glassblåse er at du får en glatt overflate som er mye enklere å holde ren og den trekker heller ikke skitt som den ellers ville gjort.

Gummi vinyl og lignende kan også fint vannpoleres. Jeg ble vist noen før og etter bilder av et moped gasshåndtak og det så nesten ut som nytt igjen etter behandling.

Aquanife tar imot deler til vannpolering. Prisliste ligger på nettsidene deres www.aquanife.no  

Ønsker du å kjøpe er system så koster pr i dag det rimeligste systemet i underkant av 70.000 eks mva så dette er nok litt i overkant for de fleste hobbymekanikere. Men i November lanseres det et nytt kabinett for hobbybruk som vil koste 15.000 eks mva og det har jeg bedt om en demonstrasjon på når det kommer, så da kommer jeg tilbake med en ny artikkel.

 

Ønsker du å glassbåse større deler eller kanske et helt karroseri så fikser disse gutta her det også. De har rigget en tilhenger med alt utstyr for støvfri blåsing.  Her snakker vi om en kraftig diesel kompressor med utstyr for blåsing som tilsetter vann mens du blåser. Med denne teknikken oppnår en flere fordeler. Du kan stå ute på din egen gårdsplass å blåse uten å støve ned hele nabolaget. Det er ingen fare for at store plater som tak eller panser slår seg da dette ikke blir varmt som ved tradisjonell sandblåsing. Da jeg var der så blåste de en vespa scooter på en times tid.  Hengeren kan du leie enten med en som blåser for deg eller om du ønsker å gjøre det selv.