Samleren

Samleren

Publisert av Vidar Ingebretsen den 30.08.20. Oppdatert 01.09.20.

Bjørn Thomas Høen fra Kongsberg er ikke helt som oss andre, selv om mange av oss har nok likheter til han. Bjørn Thomas er en samler av biler, juke bokser, flipperspill og tegneserier og andre rariteter.  Han forklarer selv at det han jakter på er er ting med flott design. Derfor har han blant annet en egen hvitevare avdeling med vaskemaskiner og komfyrer og kjøleskap fra 50 tallet.  Bjørn Thomas fortalte oss en masse den kvelden om hvordan det hele startet med å samle på tegneserier, hvordan han bygget opp over 100 spill butikker på 90 tallet som han så solgte og investerte i eiendom, noe som fremdeles er hans levebrød.  Og samlingen består av mye rart, masse Mercedes-Benz da dette var de første bilene han begynte å samle. Da med en spesiell kjærlighet til 108 bil, men også mange andre modeller. Blant annet en 600 pullmann som tidligere har tilhørt sjahen av Iran     Muhammed Reza Sjah Pahlavi.  I avdeling for nyttekjøretøy finner vi et par Cadillac ambulanser, en likbil og en brannbil fra New York brannvesen. Brannbilen har en beskjeden bensinmotor på 15 liter og er derfor av naturlige årsaker sjelden på langtur. Bjørn Thomas er ikke opptatt av at alle bilene skal være i perfekt stand. De står stort sett på utstilling og er aldri ute å kjører. Hans filosofi er at de var kjørbare når de ble parkert og lever et brukbart liv på lager hos han. Og mengden er stor. Jeg telte lett 15 biler av W111 og W108. for å sette det litt i perspektiv. 

De som møtte fra klubben vår tror jeg alle koste seg over å se den enorme samlingen til Bjørn Thomas. Med oss denne kvelden var også Ivar Engerud som har stått for alle bildene til artikkelen. 

Felles oppmøte i Hokksund

På vei mot Kongsberg. 356 klubben var også invitert.

En pen samling på parkeringen på Kongsberg.

Bjørn Thomas forteller om sin renoverte bensinstasjon som har fått pris av Kongsberg Kommune

600 pullmann fra Sjahen av Iran

Hvis det begynner å brenne er det bare å ringe noen dager i forveien så lover Bjørn Thomas å stille

 

190SL og W111 coupe

Ivar fattet spesiell interesse for Morten Gåskjønli sin 208SL fra 1970.  En at 8 ny solgte i Norge dette året.  Vi regner med at det kommer en artikkel i Finansavisen Motor.

Fra Hjemturen solen er på vei ned.

Litt "Burning" på lyskryss i Drammen hører til. Gjorde mitt beste for å henge på Torstein men må innse at 300S er raskere.

300 S på tur hjem igjen.