Noen reiser på lengre tur enn andre....

Noen reiser på lengre tur enn andre....

Publisert av Vidar Ingebretsen den 09.08.22.

Elisabeth og Fred Smiths er et par fra New Zeeland som lever ut drømmen sin. De reiser på tur verden rundt i en 1957 modell Mercedes-Benz 220S med en campinghenger.

Bilen Abel med hengeren Zambezi, ved Tunhovdfjorden. 

I august 2014 startet de turen i Los Angeles, siden den gang kun med avbrudd av Covid har de besøkt 27 land, kjørt 227.000 kilometer, brukt 22.423 liter bensin, 248 liter olje og 51 dekk. Turen har vart i 2.599 dager med stort sett alle overnattinger i campinghengeren.                                                          Under covid perioden reiste de hjem og ble på New Zeeland i to år, og i mangel av Mercedesen pakket de deres 1927 modell Overland Whippet og reiste på tur i hjemlandet.  Joda dette trivelige paret elsker å være på tur.

I slutten av mars i år var de igjen klare til å fortsette turen. De startet opp bilen igjen i Nederland hvor den hadde vært parkert i nesten 2 år, for å legge ut på reise i Europa. Jeg ble tipset om dem av en Facebook venn i California som hadde fulgt dem i flere år. Thomas Bourdon sendte meg en link om at de var på tur mot Norge, og at jeg burde prøve å møte dem.

Etter en del hyggelig kommunikasjon med dem ble vi enige om at de kunne ta seg en tur til Norsk samferdselhistorisk senter på Hønefoss Lørdag 6 august. Her er det klassiker treff hver lørdag i sommermånedene så dette ville skape en fin ramme om møtet.

Møtet på Hønefoss ble meget hyggelig. Fred og Elisabeth er meget imøtekommende og elsker å prate med mennesker. Mange fikk høre mange detaljer om bilen deres, planlegging og mye mer.

For oss som lurer på hvordan de klarer å holde bilen rullende er nok mye av forklaringen å ha med nok deler, og bilen er godt pakket med deler. Det er egne plastkasser med deler inne i alle dørene, gulvene er hevet 5 cm for å gi plass til deler og ellers er alle smårom utnyttet til deler. For å holde orden og ikke minst vite hva man har med seg har Fred et eget excel ark med delenummer og hvor i bilen det er pakket. Så Abel, som bilen heter, har sitt eget delelager med god logistikk. Bilen er stort sett original med unntak av litt mer moderne seter, 3 punkt belter, led kjørelys, ekstra bremselys og vekselstrømsdynamo. Alt dette for å øke sikkerheten på tur.  Campinghengeren deres er en Belgisk henger som er noe større enn Camp lett som vi kanskje kjenner bedre her. Den slåes opp hurtig og har kjøkken med kjøleskap, en liten dobøtte, og et eget batteri som lades av bilen mens de kjører. Derfor kan de også fint klare å fricampe et par dager.

Fra Oslo går turen deres til Bergen via Norheimsund, hvor Tom Christian Vikør har grillfest for dem.

Deretter følger de stort sett kysten nordover og har plan om å nå Nordkapp i slutten av måneden.

Vi ønsker dem god tur og håper at flere følger dem og møter dem der de kommer.

Søk etter Classic Strider på facebook så finner du dem.