Medlemsmøte med Christian Plesner

Medlemsmøte med Christian Plesner

Publisert av Vidar Ingebretsen den 25.10.23.

Kvelden åpnet med at Thomas Øvreseth fortalte om sin lidenskap for biler, og hva slags type bilforretning Øvreseth AS er. Jeg tror mange med han ser behovet for en butikk som satser på premium og klassiske biler, med et høyere service nivå enn det man kan forvente å finne hos vanlige bilforhandlere. Vi som er entusiaster tror på konseptet og vi satte utrolig pris på å kunne ha møtet i så flotte omgivelser. 

Foredraget startet med at Ivar fortalte og viste bilder av noen av de SS og SSK modeller han har møtt i inn og utland gjennom mange år. Ivars arkiver er alltid morsomt å være med på å dykke ned i, så dette var interessant.

Christian Plesner fulgte opp med å fortelle hvorfor han ble Mercedes-Benz entusiast. Det hele startet den dagen han ble hentet av sin far på klinikken. Da troppet han opp med Terbovens 540K og kjørte denne lille sønnen sammen med sin mor trygt hjem fra Ullevål sykehus. Christian ga oss et flott innblikk i familiens historie, deres forhold til Milorg og hvordan de fikk tak i Terbovens bruksbil som da stod demontert i kjelleren på Skaugum.

Vi fikk også høre om hans fars import av Terbovens pansrede 770 som ble importert hjem igjen fra Spania. En bil som dessverre var så dårlig at de solgte den igjen på begynnelsen av 80 tallet.  Christian hadde med både private bilder og filmsnutter vi fikk se. Christian sitt foredrag ble også supplert av opplysninger fra Bjørn G Johannesen som hadde fått audiens fra et familieselskap for å besøke oss.

Et av kvelden høydepunkter var også avdukingen av en 1:5 håndbygget modell av en SS.  En utrolig flott modell hvor bildene taler for seg.

Stor takk til Christian som delte historien med oss, til Ivar Engerud og Bjørn G Johannesen som supplerte historien.  Stor takk også til Thomas Øvreseth for lån av flotte lokaler. Vi kommer gjerne tilbake.