Medlemsmøte hos Mats

Medlemsmøte hos Mats

Publisert av Vidar Ingebretsen den 31.08.21.

Jan Sverre Martinsen er vår poleringsekspert som mer enn villig viser frem hva han driver med.

Rett før treffet ble det litt frem og tilbake om biler og teste på og Jan Sverre ønsket seg noe gjerne med mørk farge og tett lakk.  Derfor endte vi opp med at jeg måtte ta med Folkevognen min som er relativt bra polert, også hadde Mats en Heckfloss med meget matt lakk.

Jan Sverre startet med å gi oss en innføring i vask av bil. Det første vi fikk råd om var å kaste svampen og pusseskinnet.  Bruk en microfiber vaskevott og blås bilen tørr.  Her er en løvblåser suverent. På den måten vasker du mest skånsomt, og får et flott resultat hver gang.  Vi snakket også litt om vask av bruksbil på vinteren, og der var hans anbefaling bensinstasjonens gjør det selv vaskehall. Ha med trykksprøyter med  Prickbort og med såpe.  Bruk Prickbort under listen og spyl med høytrykk. Såp deretter inn hele bilen og spyl med høytrykk. Bilen din blir ren uten å ha vært utsatt for hallens grusomme børste. Jan Sverre bekreftet at Prickbort ikke tar poleringen noe jeg trodde den gjorde. Dette skal testes ut til vinteren.    

Som innføring i maskinpolering ga Jan Sverre oss en fin innføring i hvilke produkter og maskiner han bruker, men var veldig klar på at det er veldig mange produkter på markedet som er veldig bra. Dette blir litt som hvilken oppvasksåpe bruker du.  Jan Sverre demonstrerte sine kunster på et lite felt på bakskjermen på bobla, og viste at her var det mer glans å hente samtidig som småriper forsvant. Så nå har jeg en jobb foran meg med å følge opp resten av bilen.

Med litt hardere pads gikk han på et felt på Heckflossen til Mats.  Selv om taket ikke hadde original lakk var det helt utrolig å se hvordan dette løftet seg i glans og riper etter bare to runder med maskin. Dette viser at det er mye gammel lakk som kan reddes, og personlig synes jeg dette ofte er flottere enn en helt perfekt nylakkering.

Mats har i den senere tiden jobbet mye med skinn til en Engelsk bil han har ( Rolls Royce) Han viste oss hvordan han fjernet gammel farge på skinn og hvordan han farget det inn på nytt. Videre snakket vi mye om skinnbehandling både rens som ikke tar farge, og om elefant fett for å myke opp skinnet. Jeg fikk med meg en del tips om skinnbehandling jeg kommer til å benytte på egne biler.

Tusen takk til Mats for fantastisk bevertning og til Jan Sverre som deler sin kunnskap om bilpleie med oss.